top of page

Pubercoaching

Wat betekent pubercoaching?

Ieder kind komt op de weg naar volwassenheid de nodige hobbels en bobbels tegen. Dat is heel gewoon en daar is helemaal niks mis mee. De puberfase is een moeilijke periode waar het ene kind makkelijker doorheen komt dan het andere. Het puberbrein verandert onder invloed van hormonen. Dat is een proces waar niet ieder kind of ouder altijd voldoende grip op heeft. Leren begrijpen van wat er allemaal gebeurt en waarom er zoveel verandert, neemt vaak al veel zorgen en frustraties weg.

 

Wat ik kan doen is helpen je kind zijn of haar eigen sterktes te laten inzien. Daarnaast gaan we aan de slag met de dynamiek van je kind en het effect daarvan op zichzelf en de rest van het gezin. We zullen stilstaan bij de veranderende relaties en verschuivingen binnen jullie gezin.

 

De ondersteuning is laagdrempelig, kortdurend (vaak zijn 2 tot 5 bijeenkomsten genoeg) en effectief. We werken vanuit eigen kracht. De werkvormen zijn activerend en divers en sluiten aan bij de ontwikkelingsfase en persoonlijke behoefte. Afhankelijk van jullie vraag gaan we samen met jullie zoon of dochter of 1 op 1 aan de slag. 

 

Mijn praktijk is aan huis en je word ontvangen in een vertrouwde en ontspannen sfeer. Een plek waar ruimte is om nieuwe inzichten en ervaringen te laten stromen en doorgroeien.

 

 

 

bottom of page