top of page

Opvoedcoaching

Wat is opvoedcoaching? 

Bij opvoedcoaching vindt het gesprek plaats tussen jou als ouder en de coach. Deze vorm kan passend zijn indien je met name vragen hebt over je rol als ouder.

Dat het soms moeilijk is om standvastig te zijn en consequent bijvoorbeeld. Of hoe je als opvoeders elk je eigen stijl van opvoeden hebt en hoe dat soms botst. Hoe ga je om met straffen en belonen. Wat als je niet achter de vriendenkeuze van je kind staat? Of...als je soms je geduld verliest omdat je ook maar een mens bent?

 

Dit zijn zo maar enkele voorbeelden van opvoedkwesties waar je mee te maken kunt hebben.

Bij opvoedcoaching bespreken we waar je zoal tegen aanloopt, bekijken we wat je anders zou willen en zoeken we manieren die voor jou effectief kunnen zijn om jou als ouder in je kracht te laten zijn.

De ervaring leert dat je na 1 of 2 afspraken weet wat werkt voor jou en weet je weer wat je van jezelf, je partner en van je kind mag verwachten en waar je voor staat.

 

Aanbeveling: "Als ik met Rixt in gesprek ben, merk ik dat ze altijd oprecht geïnteresseerd is in de problemen in de opvoeding waar ik tegenaan loop. Ze heeft altijd goede tips hoe je hier het beste mee om kunt gaan en we vinden samen  oplossingen die ik zelf niet had bedacht. Ze laat zien dat het kind centraal staat en dat je samen tot oplossingen kunt komen.  Haar enthousiasme over kinderen is voelbaar en werkt aanstekelijk."

bottom of page